Vill du behålla sommarens glow långt in på hösten? Då kan det vara värt att lägga pengarna på en ansiktsbehandling på klinik, som en extra boost och komplement till din vanliga hudvård. Men kanske är det svårt att veta exakt vilken behandling du ska välja? Då har du kommit helt rätt. Här listar vi några behandlingar som är extra bra när du vill få mer lyster i huden, spana in dessa tre!

Kemisk peeling är en ansiktsbehandling som arbetar för att påskynda hudens egen cellförnyelse. Ju äldre vi blir desto sämre blir den här förnyelsen av celler och det gör att det översta hudlagret blir grövre i sin struktur. Vid en kemisk peeling används både AHA- och BHA-syror för att exfoliera det här översta hudlagret som består av döda hudceller, samtidigt som det stimulerar förnyelsen av celler. Resultatet blir då ett yngre och slätare utseende där hudens produktion av hyaluronsyra och kollagen ökar. En perfekt behandling för dig som har en trött och glåmig hud.

En relativt ny behandlingsmetod är Infuzion som går ut på att med nålar föra ner återfuktande hyaluronsyra i huden. Metoden görs med hjälp av ström och en patenterad kula som rullas över huden. Det här är alltså en härligare behandling än vad det låter som. Ett av de främsta fördelarna med metoden är att resultatet syns direkt, vilket är perfekt inför en stor dag när du vill känna dig extra fin och full av lyster i huden.

Microneedling som även är känt som Dermapen är en mikronålsbehandling som på ett naturligt sätt ökar hudens egen produktion av kollagen. Metoden går ut på att sticka med små, små nålar i huden för att kroppen ska skapa en reaktion och börja reparera skadorna som uppstår. På så sätt ökas produktionen av kollagen och resultatet ger huden bättre struktur och mer lyster.