När mobilen är trasig och du behöver köpa en ny mobiltelefon, är det inte sagt att du vill lägga ut de enorma summor som iPhones eller Samsungs senaste flaggskepp kostar. De billigaste modellerna är ändå ofta lite väl enkla och alternativen däremellan går snabbt ur sortimentet. Köp istället en begagnad iPhone eller begagnad Samsung så får du det förra flaggskeppet till ett riktigt bra pris.

Hållbar mobiltelefon

En begagnad mobil är en hållbar lösning på så många sätt. För det första är det alltid en miljögärning att handla begagnat. Det kräver enorma resurser att upprätthålla produktionen av nya modeller hela tiden.

För det andra är det en ekonomiskt hållbar lösning. De senaste modellerna kostar allra mest men de billigaste kanske inte uppfyller dina krav. Om du istället nöjer dig med den näst senaste som någon annan använt en kort tid innan nästa modell kom så sparar du stora summor.

För det tredje är exempelvis en begagnad iPhone som du köper i butik garanterat testad och ofta även servad. Du kan också få garanti på att mobilen håller en viss tid. Mellan privatpersoner blir köpet ofta mera ”grisen i säcken”.

Smart utbud

Utbudet av begagnade smarttelefoner ökar hela tiden. Inte bara för att det kommer ut nya modeller på marknaden, utan också för att allt flera får upp ögonen för möjligheten att sälja sin gamla iPhone eller gamla Samsung till en butik. Därmed har butikerna bra möjligheter att vara selektiva – de kan alltså välja exakt vilka modeller de vill ha i butiken och vilka de inte vill sälja vidare. Därmed har experter redan gjort en kvalitetsgranskning och gallrat bland modellerna.

Det som återstår för dig att göra är alltså att välja ut till exempel en begagnad iPhone billigt i valfri nätbutik för mobiler second hand. Mobiltelefonen får du på posten och butiken ger dig garanti på valet.