Ett arbete är något som tar upp den större delen av sin tid för att man ska kunna betala räkningar och ha ett drägligt uppehälle.

Det är viktigt att man trivs på sitt jobb och hittar sin plats som man trivs på.
Om man är på en arbetsplats som inte fungerar som den ska så kan man påverka detta genom att vara medlem i ett fackförbund st.

Genom medlemskapet så har man olika verktyg till att kunna påverka sin arbetsplats till det bättre och att kunna göra sig hörd. Arbetsplatsträffar är en väg till inflytande.

Har man en stark tro på människans vilja att förbättra och växa så är det viktigt för en organisation att ständigt förändras så att det blir bättre för alla anställda.

På ett sånt möte så kan frågor som berör och påverkar sitt arbete positivt och negativt tas upp och ge möjligheterna till förändring.

Ledningen i många företag försöker göra sitt bästa för att öka vinsten samtidigt som man gör st arbetsmiljö bättre. Vet man inte om saker så kan man därför inte göra något åt dom.

Den kontinuerliga diskussionen om nödvändiga förändringar ska ske regelbundet och samtidigt  skapa en delaktighet i målen och bättre samarbete.

Syftet är såklart inte att alla ska arbeta hårdare eller göra förändringar som innebär färre personal eller fler arbetsuppgifter. Frågan ska vara hur man tillfredsställer företagets krav gentemot medarbetarens behov och kapacitet.

Minst två gånger i månaden är lagom frekvens på att mötas och prata igenom hur den senaste tiden har varit och ta upp fördelar och nackdelar. Ett möte kan ta upp till en timme och sker under arbetstid så det inte kan ställas in.

Känner man att mötena är meningslösa så ska man träffas oftare under en tid så man kan finna nyttan i dessa möten som varar i minst 40 minuter.